Tag screenshot med Mac OS


Hvis du er tidligere PC bruger er du sikkert bekendt med Print Screenshot (PrtScn)-knappen, men den finder vi ikke på en Mac. Her er 3 metoder til at tage screenshots med Mac OS


Apple (Command) Key + Shift + 3

Tager et billede af hele dit desktop og ligger fil på "skrivebordet" ved navn 'picture #'. Dette vil tage et screenshot af hele skærmen

Apple (Command) Key + Shift + 4

Med denne metode kan du benytte musen til at vælge det område du ønsker at tage et screenshot af. Din mus vil ændres til et cross/kryds. Hold musen inde og træk området du ønsker at tage et billede af. Når du giver slip vil det valgte område blive gemt.

Apple (Command) Key + Shift + 4 og tryk derefter SPACE

Giver dig adgang til at vælge hvilket vindue du vil tage et screenshot af.


Eksterne programmer

Udover at bruge de indbyggede standard metoder med din Mac kan du bruge eksterne programmer til at tage screenshots. Her er en lille liste over programmer du kan bruge:

Jing - Godt program til screenshots, video optagelser og tilbyder en online fildeling funktion.
Snapz Pro X - Yderst populært program som desuden kan optage film. Har en lang række funktioner og er Shareware.
SnapNDrag - Også yderst populært program som tilbyder ud over de sædvanlige screenshot programmer. Med SnapNDrag kan du tage screenshots og "trække" dem ind i den ønskede destination. SnapNDrag er freeware, men har også en Pro version.
Screen Mimim - Shareware program der kan optage animationer fra dit desktop til .swf (flash) filer for tutorials, software demonstrationer osv.